Неприятна загуба на моряците от Славия. Варненци паднаха за първи път

...
Неприятна загуба на моряците от Славия. Варненци паднаха за първи път
Коментари Харесай

Черно море се срина срещу Славия в столицата

Неприятна загуба на " моряците " от Славия. Варненци паднаха за първи път от този противник, откакто в последните четири години имаха 4 победи и 4 равни в 8 мача в елита. 

Славия надделя с минималното 1:0 Черно море у дома в дуел от 17-ия кръг на efbet Лига. Двата отбора стояха равностойно на терена, само че домакините съумяха да вкарат при започване на мача посредством Ахмед Ахмедов (12’). Малко по-рано нападателят нацели и гредата, а през второто полувреме също изпусна едно чисто състояние. “Моряците ” натиснаха през вторите 45 минути, само че по този начин и не съумяха да вкарат изравнително попадение. Така с тази победа момчетата на Златомир Загорчич, който през днешния ден беше осъден и не водеше тима си, изместват днешния си съперник от петото място.

След равностойно начало на дуела първата сериозна заплаха пристигна в 10-ата минута. Людовик Соарес центрира отляво към наказателното поле, а там Ахмед Ахмедов засече с глава. За негово злощастие обаче топката нацели страничния дирек.

Подемът в играта на Славия даде резултат и 3 минути по-късно “белите ” откриха. При една от офанзивите си Дарко Тасевски получи отдясно на фланга и пусна подаване по земя към Ахмедов, който дебнеше към точката за осъществяване на дузпа. Централният нападател засече добре кълбото, само че го прати право в обятията на Георги Георгиев. Вратарят обаче вместо да го улови, го изпусна и по този начин топката попадна в мрежата му - 1:0.

В 25-ата минута домакините можеха да удвоят преднината си. Емил Стоев изведе Ахмед Ахмедов, който се завъртя и пусна подаване към Дарко Тасевски. Опитният футболист стреля от границата на вратарското поле, само че прати топката високо над напречната греда.

Живко Атанасов пресече пас на центъра в 31-ата минута, с цел да спре офанзива на Славия. Футболистът на " моряците " обаче го направи с помощ на ръката си, а той към този момент имаше жълт картон. Съдията реши, че Атанасов е работил без предумисъл и не видя причина да дава втори жълт картон.

В идващите минути двата тима продължиха с високото движение, а в 44-ата минута Черно море можеше да изравни резултата. При една от бързите си офанзиви Матеус Клементе пусна извеждащо подаване по въздух, Матиас Курьор се измъкна от отбраната и засече от воле. Въпреки че беше самичък против вратаря и от близка позиция, нападателят на “моряците ” прати топката високо над напречната греда. 

Второто полувреме стартира с напън на гостите. В игра се появи Закария Беншаа, който още в първите секунди на втората част получи добра топка по фланга. Нападателят пусна пас към центъра, само че там бранител " белите " почисти. В идващите минути варненци нападнаха на няколко пъти по-опасно, само че без да насочат сериозен удар към вратата на Светослав Вуцов.

В 69-ата минута Галин Иванов пусна хубаво извеждащо подаване към Ахмедов, който остана самичък против вратаря. Бившият футболист на ЦСКА - София стреля, само че топката мина около страничния дирек. 3 минути по-късно Беншаа опита шанса си от отдалеченост, само че неопределено.

До края на дуела не се случи нищо кой знае какъв брой забавно. Черно море натискаше повече, само че по този начин и не съумя да заплаши съществено вратата на Светослав Вуцов. Така “моряците ” още веднъж не съумяха да сграбчен успеха и записаха шести следващ дуел без три точки.

В общото класиране Славия се изкачва до петото място, а Черно море пада до шестата позиция. И двата отбора са с актив от 29 точки, само че варненци рискуват да бъдат изместени от водещите позиции, в случай че през днешния ден Левски победи Спартак във Варна. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР